התיישנות תביעות נגד משרד ביטחון

לפי חוק הנכים, תביעות כנגד קצין התגמולים מתיישנות לאחר שלוש שנים ממועד שחרור החייל. התקופה מתחילה להיספר מהרגע שבו החייל משתחרר מהשירות הספציפי שמהלכו חלה או נפצע – ולא לפני כן. חוץ מזה, יש לזכור שקצין התגמולים הוא למעשה משרד הביטחון. המשמעות היא שמומלץ להגיש תביעות נגד משרד ביטחון רק בליווי עורך דין.

כל הסיבות להתייעץ עם עורך דין

עורך דין מיומן אמור להכיר את סעיפי חוק הנכים ואת פסקי הדין שתומכים בתקופת ההתיישנות המותרת. לעורך דין ברמה גבוהה יהיה את הרקע הנדרש על מנת להנחות את התובע ולשפר את אחוזי ההצלחה של התיק. כמו כן, עורך הדין אמור להסביר ללקוח מדובר תביעות נגד משרד הביטחון מתיישנות בצורה שונה בהשוואה לתביעות נזיקין אחרות. בעוד שאר תביעות הנזיקין מתיישנות בחלוף שבע שנים מיום הופעת המחלה או הפציעה, אלו שמוגשות נגד משרד הביטחון מתיישנות כאמור לאחר 3 שנים בלבד.

איך בוחרים שירות משפטי

מי שמתלבט לגבי השירות המשפטי שמתאים לו צריך לבחור היטב עורך דין מוסמך ומקצועי. הנה כמה טיפים שיכולים לעזור:

א. תחום התמחות – לא כל עורך דין מוסמך יכול לסייע לכם להגיש תביעות נגד גוף ציבורי גדול ומוכר כמו משרד הביטחון. עליכם לבחור עורך דין עם תחום התמחות רלוונטי בלבד ולוודא שהוא עוסק בסוג כזה של תביעות נזיקין.

ב. ניסיון – בדיקה פשוטה של הרקע המקצועי יכולה ללמד אתכם לא מעט על הניסיון של עורך הדין. אל תתביישו להגיע אליו למשרד, לשאול אותו על פרויקטים קודמים שליווה ולשמוע ממנו על הצלחות וכישלונות.

ג. המלצות – נסו לקבל כמה שיותר המלצות על משרדי עורכי דין שעוסקים בתביעות נזיקין וגישור. המלצה אובייקטיבית היא אינדיקציה מצוינת לאיכות המשרד וליכולת שלו לעמוד בדרישות שלכם.

הליך תביעה מסודר

הקפידו על הליך תביעה מסודר והגישו אותה בזמן. בדקו האם הנסיבות עולות בקנה אחד עם תקופת ההתיישנות המותרת. כך תוכלו למנוע הוצאות מיותרות ולהבטיח שהתביעה שלכם תתקבל מול הערכאות המשפטיות הרלוונטיות לדיון במלוא פרטי המקרה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *