שומרים על הזכויות שלכם

אנו למדים מגיל קטן כי עלינו לסמוך על מה שהרופא שלנו אומר לנו וכי הוא האדם החכם ביותר וזה שיעזור לנו להרגיש טוב יותר. בשורות הבאות אנו רוצים לדבר דווקא על המקרים בהם הרופא ו/או בית החולים טועים ומה כדאי לעשות במקרים אלו; האם עלינו לנסות לפתור זאת אל מול הרופא או בית החולים עצמאית או שמא כדאי לנו לחפש אחר עורך דין המתמחה במקרי רשלנות רפואית…

הרופא טעה

אדם חי בממוצע כ- 80 שנים, במהלכם סביר להניח שהוא יגיע אל הרופא ואל בית החולים מספר פעמים. כאשר אחת מהפעמים הזו, מסתיימת בפגיעה של הרופא או בית החולים באותו אדם ואף הסבת נזקים חמורים יותר, הרי שמדובר ככל הנראה במקרה של רשלנות רפואית מצד הרופא או בית החולים. מדינת ישראל היא מדינת חוק והחוק הזה מגן על מטופלים אשר חוו רשלנות מצד הגורמים המטפלים. במקרים הקלים יהיה מדובר בטיפול לקוי ובמקרים הגרועים ביותר יהיה מדובר במוות.

כאשר חווה אדם כלשהו רשלנות מכל סוג, עליו לשכור את שרותיו של עורך דין המתמחה במקרים מסוג זה על מנת לשמור על זכויותיו ולקבל את הפיצוי המתאים. אין ספק כי גם הרופאים עלולים לטעות אך יש ספק האם המטופל אמור הוא זה שאמור לשלם על טעויות אלו וזה למרות שכל מה שרצה הרופא זה לעזור.

הדבר החשוב ביותר שנרצה שכל קורא יסיק מקריאת שורות אלו הוא כי ישנם לא מעט מקרי רשלנות בעולמנו ועל מנת לדעת האם אכן בוצעה רשלנות והאם היא אמורה לזכות את האדם בפיצוי כלשהו, יש לפנות אל עורך דין המומחה בתחום הרשלנות הרפואית ולגולל בפניו את המקרה. חשוב לזכור כי ככל שיבצע אותו נפגע פנייה אל עורך דין מהירה יותר, כך ידע כיצד להתנהל ומה עליו לעשות, וזאת מבלי שיבצע צעדים העלולים לפגוע בסיכוייו לזכות בפיצוי המגיע לו.

לסיכום, כאשר אדם חווה או נתקל במקרה של רשלנות רפואית, מוטב ואף מומלץ לשכור את שרותיו של עורך דין המומחה בתחום זה ללא דיחוי. חוק ההתיישנות בישראל מאפשר מספר שנים אומנם אך על מנת לשמור על הזכויות של הנפגע, יש להסתייע בעו"ד כבר מהרגע הראשון בו הובן כי בוצעה רשלנות מכל סוג. הנ"ל ילווה את הנפגע לאורך כל הדרך, ימליץ וישלח לקבלת חוות דעת ובעיקר ישמור על הזכויות וידרוש את הפיצוי הנדרש בהתאם למקרה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *