מאמר זה דן בשאלה כיצד מזהים בגידה מצד בן או בת הזוג? המאמר מורכב ממספר נושאים בהם נדון עם עצמינו ונבין איך מזהים בגידה.
חוקים בלתי פורמליים רבים מהווים כבסיס למערכות יחסים הכלל ובמכרכות נישואין בפרט. כל הפרה של חוקים אלה מצד אחד מבני הזוג יכולים לזכות או בתגובה קיצונית מצד בן או בת הזוג. תגובה העשויה להוביל בסופו של דבר להליך גירושין או לחלופין לתגובה סלחנית.
זוגות רבים רואים בבגידה כהפרה בוטה של החוקים הבלתי פורמליים. הבגידה נתפשת כפגיעה באמון, פגיעה בשיתופיות ובחיי הזוגיות ומובילה את בני הזוג לפנות לדרך לא נעימה המערבת עורכי דין, חוקרים פרטיים ומסתיימת לרוב על ספסל הרבנות לצורך פתיחת תיק גירושין.
הטבע האנושי מפרש בגידה כמעשה שמערער את אמונינו בצד האחר. הבגידה מותירה בנו כעס רב כלפי הצד הבוגד ולעיתים קרובות מתעורר בנו גם יצר הנקמה.
כעס זה בא לביטוי בדרישות בקרב שני הצדדים בהליך הגירושין וגורם לתסכולים רבים וחוסר אמון של צד אחד במשנהו בכל שלבי פירוק החבילה.
איך לזהות בגידה?
ההיסטוריה האנושית מתארת לנו כי לאורך שנים רבות, גברים ונשים בגדו ונבגדו על ידי בני זוגם. בעידן המודרני הבגידות קשורות לתהליכים פסיכולוגיים ולשינויי מעמדות בתוך חיי המשפחה.
ממחקר שנערך בשנת 2006 בקנדה ודגם 4500 גברים ונשים, עלה כי 80% מהגברים נחשפו בחייהם לסוג כזה או אחר של בגידה. בקרב הנשים עמד מספר זה על 70%. מספרים גבוהים שכאלה מצביעים באופן מובהק על כך שבגידות נתפשות כחלק בלתי נפרד מאורחות החיים המודרניים והן מתרחשות בקרב רוב מכריע מהזוגות.
ישנה סברה הטוענת כי אם חיי המין במסגרת הנישואין תקינים ואינטנסיביים, קלושים הסיכויים שניתקל במצב בו בן זוגנו יבגוד בנו. מחקרים רבים הנערכים בתחום מוכיחים כי בניגוד מהמקובל לחשוב, הבגידה היא תפיסה של ערכי ריגוש שונים ומשתנים. כולנו עוברים תהליכים נפשיים אישיים לאורך חיי הזוגיות המשותפות. לרוב אנו מוצאים את עצמנו (באחד משלבי החיים) מתרגשים מהצורך הרגשי שלא קיים בסביבה הטבעית שלנו.
בגידות המובילות להליך גירושין הן בגידות מסוג בל יסלח והן מובילות בדרך כלל להליך גירושין קשה ומכוער.
האם הוא בוגד? האם היא בוגדת?
איך מזהים בגידה? אני סמוך ובטוח שכולנו התחבטנו לא פעם בשאלה זו. ברוב המקרים התשובה לכך מורכבת כתוצאה ממספר גורמים:
- כל אחד מאיתנו רוצה להדחיק את נושא הבגידה.
- מתוך הקושי לאמת אם אכן התרחשה בגישה. במקרה שכזה, מומלץ להסתייע בשירותיו של חוקר פרטי או משרד חקירות בכדי לאמת את הנושא באם התרחשה בגידה חד פעמית או שמא מדובר ברומן ממושך ומורכב ?
שאלה שאנו צריכים לשאול את עצמינו ?
רגע לפני הפניה לחברת חקירות והשכרת שירותיה, ישנן מספר שאלות שחשוב שנשאל עצמינו. במידה ומרבית השאלות תואמות את התנהגות בן זוגנו, מומלץ להמשיך הלאה בתהליך.
- האם הוא מסתיר שיחות טלפון ? (האם הוא קם מהספה ועובר לחדר אחר כאשר מתקבלת שיחת טלפון ? )
- האם הוא לוקח את מכשיר הטלפון שלו עמו לשירותים או למקלחת ?
- האם הוא מאחר באופן קבוע לשוב הביתה מהעבודה ומתרץ תירוצים שונים ומשונים ?
נשים רבות סולחות לבן זוגן שמעד באופן חד פעמי (למרות שהן יודעות שהבגידה היא דפוס התנהגות רוטיני), אך אינן מוחלות לו באם ניהל רומן ארוך טווח עם אישה או גבר אחרים וזאת בעקבות הפחד מהמחשבה על הישארותן לבד, מהליך גידול הילדים כאם חד הורית.
גירושין הנובעים כתוצאה מבגידה של בן או בת הזוג מלווים אצלינו בשינויים קיצוניים בתפיסת עולמינו. לרוב, מצבים אלה מובילים אותנו בנקיטת בדפוסי פעולה בלתי הולמים ואף לדיכאונות ארוכי טווח לאחר קבלת הגט והסכם הגירושין.
לסיכום:
כאשר עולה בכם החשד לבגידה אפשרית בקרב בן או בת הזוג, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי, רצוי במסגרת טיפול זוגי, שיניח את החששות שלך על השולחן ויהיה אפשר לדבר ולתקשר עם בן הזוג על הכול. בשום פנים ואופן אל תדחיקו את הרגשות שלכם, הן עלולות לחזור אליכם כבומרנג רגשי בעתיד.