המשפט המסחרי הינו ענף שלם בעולם המשפטים ויש האומרים כי מדובר על אחד מענפי המשפט הרווחיים ביותר, שכן למשרדי עורכי הדין המסחריים שקיימים כיום יש את היכולת ללוות עסקאות גדולות, תביעות ענק, מיזוגים וכדומה ושם באמת ניתן להרוויח יפה, כל עוד כמובן יודעים את העבודה ויש המלצות מהגורמים הנכונים.
המשפט המסחרי הינו ענף משפטי רחב מאוד הטומן בחובו תחומי משפט רבים ומגוונים. עורך דין מסחרי נדרש לעסוק בסוגיות משפטיות רבות המלוות את חייהם של עסקים וחברות מרגע הקמתן ועד לצערנו במקרה הצורך לסגירתן או פירוקן, סוגיות כגון: דיני חוזים, הסכמי סחר, הסכמי מייסדים, הסכמי סודיות, הסכמי שותפים, הסכמי השקעות למיניהם, הקמת חברות בע"מ, פירוקי חברות, מיזוגים ורכישות, סימני מסחר, שטרי מטען, ייעוץ משפטי לחברות, כינוס אסיפת בעלי מניות, הסכמי מכר, הם רק חלק ממגוון רחב של תחומים במשפט במסחרי.
בעידן האינטרנט וההייטק חברות ועסקים אף צריכים ליווי משפטי בכל הקשור לתפעול הטכנולוגי השותף באינטרנט ובמדיה החל בסוגיות משפטיות בהן חברה צריכה ייעוץ משפטי בנושאי האינטרנט, כגון כתיבת תקנונים ותנאי שימוש, מדיניות פרטיות. וכלה בהסכמים שונים הנוגעים לטכנולוגיה ולאינטרנט והגנות על קניינים רוחניים של החברות.
דיני תאגידים, ניירות ערך וכן דיני הגבלים עסקיים. לכל אחד מהתחומים הללו נדרשת ההתמחות המתאימה. יש משרדים שעוסקים אך ורק בתחום אחד ספציפי בעוד יש משרדים שהם גדולים מספיק על מנת להתמודד עם כל התחומים. באשר לבתי המשפט, לרוב אם יש צורך נידונים התיקים בבתי המשפט לכלכלה (בתי משפט מחוזיים) וכמובן שניתן לערער לבית המשפט העליון.
באשר לתחומים השונים במשפט המסחרי, דיני תאגידים נועדו על מנת לאפשר מערכת יחסים בין תאגידים וכן לאפשר את הפעילות הכלכלית של כל תאגיד. בלא מעט מקרים, יש הרבה אינטרסים שונים בתאגיד, כך לדוגמא יש את בעלי המניות ואת הנושים וכמובן גם את התאגיד עצמו. על מנת לפתור סכסוכים במידת הצורך אז יש צורך במערכת מיוחדת של כללים שתאפשר לעבוד כמו שצריל.
באשר לדיני ניירות ערך, דיני ניירות ערך מבוססים על חוק ניירות הערך שנחתם בשנת 1968 והתיקונים והשינויים שעבר מאז, וכן גם התקנות שהותקנו מאז. החוק עצמו מפורט מאוד ומסדיר בדיוק מה זה ניירות ערך, את ההגדרה וכינון הרשות לניירות ערך, את ההגבלות שיש במסחר וניירות ערך ועוד. כיום, כאשר לדוגמא רוצים להעמיד מישהו לדין בגין עבירות הקשורות למסחר בניירות ערך כמובן שעושה זאת הרשות לניירות ערך בהתאם לחוק המפורט שקיים.
באשר לדיני ההגבלים העסקיים, אלו נועדו לאפשר בשוק תחרות חופשית ולמנוע את היווצרותם של מונופולים. מבחינת הדין, האחראי על הנושא בארץ הינו הממונה על ההגבלים העסקיים, כאשר הוא עושה זאת באמצעות החוק ההגבלים העסקיים. הממונה יכול למנוע מיזוגים שיביאו לדעתו ליצירת מונופולים או גם לבדוק האם קיים קרטל, כלומר קבוצה של חברות מאותו התחום שמתאמות ביניהן מחירים. במידה ויש רצון לערער על הקביעה של הממונה פונים לבית הדין להגבלים עסקיים.