אחת הדרכים שבהם מנסה המדינה להילחם דרך עבריינים בכבישים היא דרך בתי המשפט לתעבורה. מדובר, על מערכת שלמה של בתי משפט, שמבחינת הסמכויות שלהם הם שווים לבית משפט השלום. כיום ניתן למצוא בכל רחבי הארץ בתי משפט לתעבורה: החל מאילת, אשדוד, אשקלון, באר שבע וקריית גת שבדרום, חדרה, חיפה, עכו, צפת, נצרת וטבריה שבאזור הצפון וכמובן באזור המרכז ניתן למצוא בתי משפט לתעבורה בפתח תקווה, רמלה, תל אביב ונתניה.
בתי המשפט לתעבורה מוסמכים לשפוט אנשים על עבירות הקשורות לתעבורה וכלי רכב והוא דן לרוב בעבירות המוגדרות בפקודת התעבורה וכן בפקודות העזר השונות שהותקנו בה. עם זאת, לבתי המשפט לתעבורה יש עוד מספר סמכויות לדיון כדוגמת רישוי מסמכים, ביטוחים, מפגעים שונים שיש בכביש וכן גם על התנהגות ועבירות של הנוהגים בכלי רכב ציבוריים כדוגמת נהגי מוניות ואוטובוסים.
העבירות החמורות שנידונות בבית המשפט לתעבורה, יכולות להתייחס לנושא של גרימת מוות ברשלנות או לחילופין גם הפקרה (כיום על פי החוק גם אם לא מעורבים בתאונה ולא עוצרים לסייע ולעזור למישהו שנפגע בתאונת דרכים נחשב כאילו עבר על העבירה). פרט לכך, העבירות הקלות שבהם דנים בבתי המשפט לתעבורה לרוב מתייחסות לערעור על דו"חות שניתנים על ידי שוטרי תנועה.
את כל סדר הדין בבתי המשפט לתעבורה: כמה עדים לזמן, האם יש גם להביא שוטרים לעדויות וכדומה קובעים השופטים בתיק הספציפי בו הם עוסקים, כך שלבתי דין אלו יש עצמאות יחסית. אם לא מרוצים מפסק הדין וכן מגזר הדין שמתקבל על ידי שופט בבית המשפט לתעבורה ניתן לערער על כך לבית המשפט המחוזי (כפי שכבר ציינו מדובר על בית משפט המקביל לבית משפט השלום
לדיונים מסוג זה רצוי ואפילו מומלץ להגיע עם עורך דין מומחה לתעבורה .
בעולם המשפט ובמיוחד בבית המשפט העליון, יש האומרים שלבתי המשפט לתעבורה, למרות שתפקידם נראה זניח יחסית תפקיד חשוב אם לא אקוטי במלחמה בתאונות הדרכים ובהשלטת סדר בכבישים. עם זאת, יש על בתי משפט אלו לא מעט ביקורות וטענות כי הם סובלים מעודף כוח אדם והשופטים מנהלים את התיקים בשיטת הסרט הנע והם עייפים ומותשים בתיקים חשובים ולכן יש לחזק עוד את בתי משפט אלו.