למרות שיש נהגים רבים שנוטים להקל בתחום משפטי זה ראש אולי בשל חוסר מודעות, בית המשפט לתעבורה הוא עניין רציני בו נאשם יכול למצוא את עצמו עם עונשים כבדים להם הוא כלל לא ציפה. בימים אלו בתי המשפט מטילים כנסות ועונשים כבדים כמו פסילת רישיון לתקופות ארוכות, החרמת כלי רכב ואף הטלת עונשי מאסר לעתים לתקופות ארוכות כחלק בלתי נפרד ממערך הרתעה מסיבי.
לכן, במקרה של אישום בתחום דיני התעבורה יש להתייעץ כמה שיותר מהר עם עורך דין לתעבורה. השאלה היא מתי נזקק לשירותיו של עורך דין לתעבורה הינה מעט מורכבת, לכן בחרנו לעשות לכם קצת סדר ולציין בפניכם את המצבים המרכזיים והפופולאריים בהם מומלץ וכדאי לפנות לסיוע מקצועי.
שלילת רישיון בשל עבירות תנועה
חשוב לעשות הבחנה בין עבירות תנועה שמייצרות קנסות, אותם העובר על החוק משלם ובזה נגמר הסיפור ובין עבירות תנועה שמגיעות לבית המשפט לענייני תעבורה. אחת העבירות הנפוצות ביותר, עבירה אותה מנסה המשטרה לאכוף היא נהיגה בזמן שהטלפון הסלולארי של הנהג נמצא בידו ללא שימוש דיבורית כמובן. זהו מצב בו הנהג צפוי לקבל קנס כספי של 1,000 ו-4 נקודות. עבירות עם קנסות גבוהים יותר וכמות גדולה יותר של נקודות הן למשל מעבר ברמזור אדום. הגעה ל-36 נקודות מחייבת פסילת רישוי.
לעומת זאת, עבירות תנועה כמו נהיגה בהשפעה חומרים משכרים או סמים, תאונות דרכים מכל סוג שהוא שלא לדבר על תאונות ״פגע וברח״, נהיגה בזמן שלילת רישיון הם מצבים בהם האדם שביצע את העבירה יזומן לבית משפט ולכן התייעצות עם עורך דין לענייני תעבורה הינה חשובה מאוד במצבים כאלה.
תאונות דרכים
קצין משטרה יכול לפסול את רישיון הנהיגה שלכם, לתקופה של בין 30-90 ימים זאת במידה והייתם מעורבים בתאונת דרכים מכל סוג שהוא. בתאונות דרכים קטלניות, מחוייב השוטר לפסול את רשיון הנהיגה שלכם. קיימת האפשרות להגיש בקשת ערעור על החלטתו של השוטר בפני בית משפט לתעבורה. בית המשפט ייקח בחשבון את ראיות התאונה, נסיבות אישיות ונתונים נוספים כאשר יש סיכוי לקיצור תקופת הפסילה, זאת בהתאם למקרה.
גם אם הייתם עדים לתאונת דרכים ולא הגשתם עזרה לנפגעים, בית המשפט רואה בכך עבירה. עורך דין לענייני תעבורה יסייע לכם בכל התהליך מול בית המשפט. במידה ופסק הדין לא נראה לכם, ניתן להגיש ערעור לבית המשפט המחוזי ואל כל הדיונים בתהליך מומלץ להגיע עם עורך דין תעבורה.