אין ספק, שאחד הדברים שאנשים עובדים לא אוהבים זה נושא המיסוי. עם זאת, כמובן שמדינה אינה יכולה לתפקד ללא מערכת מיסוי מועילה, שכן לא מעט מתקציב המדינה מתבסס על מס הכנסה. כמובן שמערכת המיסים בארץ, השתפרה בשנים האחרונות והיא מורכבת מכמה גורמים וכן מכמה משרדים שלכל אחד מהם מטרה שונה.
ראשית, מי שמגבש את מדיניות המיסוי בישראל הינו מנהל ההכנסות במשרד האוצר. זהו הגוף שבפועל מגבש את מדיניות המס במדינה, הוא זה שגם אחראי על חלק ההכנסות בתקציב המדינה וכן אחראי גם לחקור ולעקוב אחרי ההכנסות המיסים באותה שנה ולבדוק האם אכן המדיניות שנקבעה אכן עמדה בכל היעדים וכן לא פחות חשוב מכך אחראי על תיאום של כל האגרות השונות במשרדי הממשלה.
הגוף הבא בתור שדווקא איתו באים הישראלים במגע הינו כמובן רשות המיסים (או בשפה העממית "מס הכנסה"). מדובר על רשות שמאחדת את מס הכנסה, המכס ומע"מ. מדובר על הגוף שאחראי בפועל על הגבייה של המיסים בישראל וכן גם של המיסים העקיפים של סחורות ושירותים. לרשות המיסים יש מספר יחידות מטה ארציות וכן כמובן יחידות אזוריות שונות.
פרט לכך, יש גם מספר משרדי ממשלה שגובים מהאזרחים ומחברות מיסים שבאים בדמות של אגרות. כך לדוגמא, גובה משרד התחבורה אגרות נהיגה וכן גם קנסות. משרד המשפטים גובה את האגרות השונות לבתי המשפט.
המוסד לביטוח לאומי, הוא הגוף שגובה את דמי הביטוח הלאומי בהתאם לחוק הביטוח הלאומי וחוק הבריאות הממלכתי. לביטוח הלאומי יש מעמד סטטוטורי עצמאי לחלוטין. פרט לכך, גם לרשויות המקומיות יש יכולת גביית מיסים וזאת באה לידי ביטוי באמצעות הארנונה. לכל עירייה יש את היכולת לגבות ארנונה שונה כמובן שסכום הארנונה למטר יהיה חייב לעבור את אישור משרד הפנים.
ללא ספק, ניתן להבין שמערכת המיסים בישראל הינה מורכבת מאוד ולכן בלא מעט מקרים מומלץ להיעזר בשירותים של רואה חשבון.