חשיבות קבלת ייעוץ טרם חקירה

רבים נוטים לראות בחקירה במשטרה, כמעין סצנה ששמורה לסרטים וסדרות, או שגרת החיים עבור אחרוני העבריינים. ועם זאת, המציאות מלמדת אותנו שגם האנשים הנורמטיביים לחלוטין, עלולים ואכן מוצאים את עצמכם, במצבים שאינם נורמטיביים כלל.

חקירה במשטרה היא איננה תרחיש אימים שסביר שלא יתקיים, כי אם הליך משטרתי נפוץ שיכול להוביל לעיכוב לחקירה ואף לבקשת מעצר ימים או עד תום ההליכים במקרים חריגים. אם כן, מה עושים כאשר מעוכבים לחקירה ומה היא המשמעות של הפרוצדורה?

חקירה במשטרה הינה איסוף ראיות

"הליך קצר וסיימנו", "חבל מדובר בכמה שאלות בודדות", הינם משפטים שגורים בקרב החוקרים המזמנים את הנחקר אל חדר החקירות. ועם זאת, אין גם אם מדובר במספר דקות בודדות, הרי שההמלצה החמה מפיו של כל עורך דין חקירות במשטרה, הינה להיוועץ עם איש מקצוע טרם יוצאת ולו מילה אחת מפיו הנחקר.

חשוב להבין; חקירה במשטרה היא איננה שיחת חולין, וכל מילה עלולה לשמש כראייה מפלילה או כחומר ראייתי המספק את רשויות החוק להגשת כתב אישום. לא יהיה זה תלוש מן המציאות להצהיר, כי השתלשלותה של החקירה המשטרתית, יכולה להשפיע באופן ישיר על עתידו של הנחקר ועל החלטת בית המשפט.

עוכבתם לחקירה? כך תפעלו

ראשית כל דעו כי אתם זכאים לייעוץ של עורך דין טרם התחלת החקירה. אל תקשיבו לעצות מטעם החוקרים ואל תנסו לחשוב כי בקשתכם לעורך דין, משמעותה כי אתם מודים באשמה. אתם סך הכול אזרחים שרוצים לדעת את זכויותיהם ורוצים להבין כיצד יש להתנהל בצורה נכונה בחקירה.

במקרים בהם זומנתם לסור לתחנת המשטרה באמצעות שיחה טלפונית, נסו לקנות מעט זמן אל מול החוקרים ובקשו לדחות את מועד ההגעה בשעתיים עד שלוש שעות. אם החוקרים נענים בחיוב הרי זה משובח וחייגו באופן בהול לעורך דין פלילי. אם החוקרים אינם מביעים את הסכמתם, הגיעו ללא התנגדות ופשוט בקשו להמתין עד להגעתו של עורך דינכם.

זה יכול לקרות לכל אחד

חקירה במשטרה היא איננה תרחיש אימים שספק אם יתקיים. במקרים של מעורבות בתאונות דרכים או גרימת חבלה ללא כל כוונה, הרי שעדיין המשטרה יכולה לעכב ולהשתמש בדברים שנאמרו בחדר החקירה לצורך הגשת כתב אישום.

במקרים של אחזקת סמים קלים, גם אם לא הייתה כל מטרת סחר, הרי שעדיין במהלך החקירה, עלול הנחקר למעוד בלשונו ולהגיד דברים שלא התכוון אליהם או שלא חשב כי יתפרשו בצורה שונה מכוונתו.​

Comments are closed.