המאפיינים הייחודיים של הוצאת דיבה בעבודה

קרוהן הינה מחלה כרונית שפוגעת במערכת העיכול. נכון להיום אין דרך לרפא חולים בקרוהן אולם ניתן להקל במידה ניכרת על סבלם ולצמצם את עוצמת הסימפטומים.

מהם הסימפטומים העיקריים של מחלת הקרוהן?

מחלת הקרוהן שכיחה יותר מכפי שנהוג לחשוב, ובפרט בקרב גברים במעמד סוציו-אקונומי גבוה באזורים מתועשים ובשתי קבוצות גיל: 15-30 ו-60-80. את הקרוהן, כמו גם את מחלת המעי הדלקתית הנפוצה השנייה, קוליטיס, לא תמיד מאבחנים בזמן שכן חולים רבים לא מגיעים לרופא למרות הסימפטומים הקשים.

באופן עקרוני הפגיעה של מחלת הקרוהן עלולה להתרחש לכל אורכה של מערכת העיכול, שמשתרעת בין הפה לבין פי הטבעת. בכ-30-40% מהמקרים הקרוהן בא לידי ביטוי במעי הדק, ובעוד 40-50% מהמקרים מעורבים במחלה גם המעי הדק וגם המעי הגס.

הסימפטומים העיקריים מהם סובלים חולים בקרוהן: כאבי בטן חוזרים ונשנים, שלשול בלתי נשלט (לעתים פעמים רבות ביום), חום, שינויים בתיאבון, תחושת מלאות של הבטן (וגם צרבות, בחילות וגזים), פצעים בפי הטבעת ולעתים גם בפה, אנמיה, כאבי ראש ותשישות.

מהם הגורמים לדלקת הכרונית?

הרפואה הקונבנציונלית עדיין לא הצליחה לאתר במדויק את הגורמים להתפרצותה של המחלה. ההערכות הן שישנו מרכיב גנטי, כי חולשה של מערכת החיסון מגדילה את הסיכון, כי חשיפה לרעלנים ולזיהומים הינה עוד גורם סיכון, מתח מהווה אף הוא זרז לדלקות במעיים וכמו כן ישנו קשר בין תזונה לקויה שחסרים בה רכיבים חיוניים לבין קרוהן.

מדוע חשוב לטפל בקרוהן?

כאמור אין טיפול אשר מוביל לריפוי מלא של מחלת הקרוהן. יחד עם זאת חשוב לטפל בה, וזאת כדי לצמצם את הפגיעה המשמעותית בחיי היומיום, ועוד סיבה חשובה היא שעלולים להיווצר סיבוכים שונים ובפרט חסימות מעיים וסיכוי מוגבר לסוגים שונים של סרטן.

על-מנת לסייע לחולי קרוהן ישנם 2 דגשים עיקריים: התאמה מלאה של התזונה למחלה, כך שתתאפשר מעין מנוחה למעיים, ושימוש בצמחי מרפא מותאמים ספציפית לכל חולה. חשוב לדעת שהתרופות הקיימות לקרוהן מפחיתות את הסימפטומים אולם מייצרות תופעות לוואי לא פשוטות אחרות, כך שבשורה התחתונה התועלת שלהן מוגבלת.

Comments are closed.