מרבית המעסיקים בישראל, ומוסדות לימוד על תיכוניים רבים, מעדיפים לקבל עובדים או סטודנטים ללא עבר פלילי. לכן, אחד מתנאי הקבלה ללימודים גבוהים, או לעבודה במקומות מכובדים, יהיה שאין עבר פלילי. פעמים רבות, יבדקו המעסיקים או אחראי הקבלה במוסדות הלימוד את התיק האישי של המועמד. הרישום, יכול גם לטרפד הוצאת ויזה. הסיבה לכך, היא שהמדינות מעדיפות לא להכניס אליהן, אזרחים זרים בעלי רישום פלילי.
איך יכולים לדעת שיש כתם פלילי בעבר?
כאשר מזמנת המשטרה לחקירה, ומגישה לפרקליטות המלצה להגשת כתב אישום, מבצעת המשטרה רישום פלילי. כך, שבמצב זה, אי אפשר להוציא תעודת יושר. אם יבררו פרטים על אותו מועמד במשטרת ישראל, ייראו רישום פלילי. ולכן, צריכים לדעת בני נוער רבים, שכל שטות שהם עושים בצעירותם, עלולה לפגוע בהמשך חייהם. אולם, מה בכל זאת יכולים לעשות אותם נערים וצעירים, כדי להסיר את הרישום הפלילי?
מה נכלל ברישום הפלילי?
ברישום, נכתב כל עניין פלילי, הקשור אל האזרח. נרשמים צווים שהוצאו בבית משפט, תמצית של ההרשעות שניתנו בבית המשפט, קנסות שהוטלו, ועוד.
התיישנות רישום הפלילי
באופן כללי, אחרי 7 שנים, חלה התיישנות על הרישום. אך, רק אחרי 10 שנים מאז הרישום, יימחק באופן אוטומטי הרישום. לכן, כאשר נער נשפט ומקבל רישום פלילי, לאחר 10 שנים, יימחק באופן אוטומטי הרישום. כאשר ניתן גזר דין ללא הרשעה, הרישום יימחק לאחר 5 שנים.
גם עבירות צבאיות נכללות ברישום הפלילי
גם עבירות צבאיות נכללות ברישום הפלילי. הרישום, כולל גם עבירות של עריקות מהשירות הצבאי. אמנם הדיון והענישה נעשים על ידי המערכת המשפטית הצבאית. אולם, הרישום הפלילי, עובר אל משטרת ישראל. לכן, על החייל המשתחרר, לשכור שירותיו של עורך דין, אשר יימחק את הרישום הפלילי.
מתי יימחק הרישום הפלילי?
כאשר, משטרת ישראל או הפרקליטות, תסגור תיק במשטרה מחוסר אשמה, יימחק באופן אוטומטי הרישום הפלילי. כדי למחוק באופן יזום רישום פלילי, יש לפנות אל 2 גופים במשטרת ישראל. הגוף הראשון, הוא מדור מידע פלילי של משטרת ישראל. הגוף השני, הוא היחידה החוקרת. לא כל בקשה תיענה. אולם, כאשר הבקשה מוגשת על ידי עורך דין בצורה מנומקת היטב, ישנו סיכוי גדול שהבקשה תיענה בחיוב. אפשר גם לפנות לנשיא המדינה בבקשה לקצר את התקופה של הרישום הפלילי.
מה ההבדל בין רישום פלילי לרישום משטרתי?
כאשר עורך דין פלילי בא לנקות את שמו הטוב של האזרח, הוא מבחין בין 2 רישומים. הרישום הפלילי, ניתן רק למי שהוגש נגדו כתב אישום. אולם, לכל מי שזומן אי פעם לחקירה, יש רישום משטרתי. 2 סוגי הרישומים, פוגעים בהמשך חייו של האדם. ולכן, חשוב מאוד באמצעות עורך דין, לפעול למחוק את הרישומים.